Alla inlägg den 28 augusti 2008

Av Christoffer - 28 augusti 2008 20:59

Hallå alla solrosor!


Nu när det är lite lågsäsong (för min del) med utomlandsflygandet så har man ju en del tid över till att fundera, filosofera och ha roligt med allt och alla. Och då får man ju fylla bloggen med det istället!


Idag har varit en såndär filosoferardag. Dagen har varvats med mc-snack, ironiska och på gränsen till arga(?) sms, och funderingar!

En tanke som kom upp är den här "pinsamma hiss-tystnaden".

Det är ett roligt fenomen: Man hamnar i ett litet trångt utrymme med en helt främmande människa, och det finns två saker att göra.


1. Antingen börja kallprata om något som tar ungefär 30 sekunder och avrunda med ett kort och koncist "hej då!" Eller...

2. Stirra in i spegeln, läsa klotter/affischer och låtsas som man är ensam i hissen.


Varför känns det så krystat när man står i en hiss/väntrum (eller något annat litet ställe) och bara tiger!

Vad är det som gör att vi bara står helt tysta och inte säger något. För även om det bara rör sig om max några minuter, så blir minutrarna så mycket roligare om man hade kunnat dela med sig av något till varandra, behöver inte ens vara givande.

Ett enkelt, "usch, här luktar verkligen piss" eller "har du sett den nya batman-filmen". Något som man kan prata om i 30 sek. Det är ju dumt att kläcka ur sig något som "tja, hur känner du för oroligheterna mellan Ryssland och Georgien" kan kännas lite konstigt när man inte ens hunnit uttala namnet på Rysslands president innan man är nere på entréplan!


Men det är väl den svenska "seden" eller vad man kan kalla det som säger så. Prata inte med främlingar!

Men sen finns det ju gränser också. Satt i väntrummet på UM idag (bara rutinkontroll, inget värre =), och där kan man ju inte kallprata riktigt. "eehm, tja, vad e du här för, svamp eller klamme". Funkar nog inte att snacka om annat heller. Jag tror att alla känner sig lite obekväma just där och hade blivit mer störd än glad om någon började prata med dem.


Man borde ta tillvara på sådana tillfällen där det är "accepterat" att kallprata med någon. Hade nog blivit tagen för freak om man satt sig och kallpratat med ett par på ett kafé.


Så det ska jag göra, och tycker att du också ska det! Nästa gång du hamnar i en hiss med någon, eller varför inte slå på stort när du är i väntrummet på UM, och (ja kanske inte släpp en fis) men lassa fram en liten kallpratsfras som du har på lager. Göra sig av med de där "det kan man ju inte göra" och bryta den försynta, försiktiga svenska trenden! Vem vet, det kanske till och med blir den bästa hissturen... någonsin!


Hade varit kul om ni delat med er av era roliga hiss (eller vilka andra utrymmen som helst) berättelser. Något oväntat som hänt eller sagts, skriv en kommentar, (lägger ut den om det kommer in några roliga) så är det inte bara jag som skriver hela tiden. =)



Och avslutningsvis en liten nostalgibild jag hittade på alla de hårda grabbarna i 8an som är inne och gör Köpenhamn osäkert!

 

Från mig, till er alla, en riktigt.... god..... natt!

Presentation

Omröstning

Sensation White kommer åter till Köpenhamn i år och gissa vem som kommer vara där!!? Kommer du??
 JA!
 naaää

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards