Alla inlägg under maj 2008

Av Christoffer - 16 maj 2008 16:26

Hallå i stugan!


Tuff natt att jobba igår, hängig sedan kvällen innan och känner att det ligger någon liten sjukdom och pyr inom mig. funkade inte att döda den med sprit så får helt enkelt vänta ut den! =)


Idag har jag sovit till kl 12 som vanligt, men jag har även fixat mitt bankkonto nu. Jag kommer få ett bankomatkort som jag ska hämta ut på tisdag, och med det kan jag plocka ut pengarna i Sverige.

Man får lön varje vecka här, den betals på tisdan och är inne på kontot på tordan, var lite orolig då jag åker hem på onsdag (bokat biljett och landar kl 21.50 onsdag den 21 i köpenhamn, pickup på svågertorp hade varit super, pappa, chrille, eller den som nu känner för att göra en god gärning =) och mina pengar kom in på torsdagen, så hade jag inte fått något kort så hade det varit klurigare! Men som sagt så har allt löst sig!


Har skrivit att jag ska ta mig ut och se den Irländska naturen, den resan blir på söndag. 27€ så åker man från Dublin till Glendalough till Killkenny och sen tillbaka till Dublin. En heldagstur med massa natur! (hade varit en bra slogan=) Det ska tydligen vara en bra runda, lägger upp lite bilder på söndag!


Min födelsedan om 11 dagar, den 27 maj! glöm inte att säga grattis!


Ha det gott! 

Av Christoffer - 15 maj 2008 18:38

Det var ju på tiden må jag säga!

Igår hade vi grillparty hos grannarna, en stor grill, 5 kilo kött och en jävla massa öl, det kan inte gå fel =) Vi hade det bra, som ett svenskt grillparty fast här röktes det på en hel del mer! Vattenpipa i all ära till de som gillar det, men preparera den med en helsikes massa "skunk" (liknande marijuana) så blir det inget livat party, då föredrar jag tjoet och stimmet i Sverige.


Vid 12 tiden kände vi att det var dags att ge sig av. Det blev brasiliansk fest för hela första slanten, live musik och trevligheter, men vi behövde mer ös. Så den andra slanten blev det nattklubb för, 15€ i inträde var rätt blodigt, men bra tryck och musik var där så det var det värt!


När man dansat benen av sig och rumpan var avskakad för längesen så gick jag hem. Eller gick & gick, tog taxi, man är ingen idiot och går i dessa kvarteren!

Och i morse (kl 13) var det inte nådigt, blev mer sprit än vad man klarade av tydligen. Tappra men misslyckade försök att kravla sig ur sängen pågick i någon timme, men tillsist kom man ner, fick tag i en banan och ett glas vatten och sen tillbaka till vågrätt utgångsläge.

Än så länge har jag klämt i mig 1 banan, 2 snickers, 1 cola och ett halv paket chocolate fingers. Snart dags för lunch tror jag =)


 Ikväll är det jobb från 21 till finish, man vet inte riktigt när det blir. Även ikväll jag ska kläcka ur mig att jag ska hem på onsdag, vi får se hur det går. Men jag har en ersättare, även om inget ljus kan ersätta solen så är det alltid nått =)


(här är lite bilder från grillpartyt, folket som inte ser så party ut vid vattenpipan, de var inte speciellt party heller, humm, undra varför)

Av Christoffer - 14 maj 2008 15:39

Jag börjar nästan känna mig lite hemma här =)

Det var en bra dag på jobbet igår, började kl 5 så hade hand om massa matbeställningar, då får man dricks, fick ihop typ 25 €, det är helt okej tycker jag =) På vardagar är där rätt lugnt också!

Och här hemma rullar det på också, alltid folk här, och musik på, men vill man ha lite ensamhet och lugn så går man  bara upp på rummet som nu!

 Har solat, lirat basket och gymmat hela dan idag, med mina brazz/nigga homies, det är skönt med omväxling, det var precis vad jag behövde!

Visserligen kommer man bli rastlös snart igen när jag är hemma, men då hittar man bara på något annat kul =)


Men jag saknar er där hemma ändå, trotts att jag har det bra, bara så ni vet =) 

Av Christoffer - 12 maj 2008 18:36

Wzup everybody!


 Tänkte hjälpa alla lite på traven som funderar på att dra till Dublin och leva och jobba någon månad! Jag åkte ju hit utan att veta ett skit kan ju både vara kul och dumstridigt, beror på hur man ser på det! Men så här ligger det till:

Vill man jobba i Dublin måste man ha ett "Personal Public Service" nummer (PPS:nr) (jag hade tur och fick ett jobb utan pps nr). För att få ett pps nummer måste man ha en räkning på hyra eller el med ditt namn på, alltså du måste bo någonstans. Man kan göra som jag gjorde och hänvisa pps:nr pappret till min jobbadress, men nu när jag ska öppna ett bankkonto (då måste man ha ett pps:nr) så säger de att adressen på pps:nr pappret måste vara en bostadsadress och inte en jobbadress!

Så jag fick tipset av bankmannen att säga att min väska med pps:nr pappret i blivit stulen, och att måste skicka ett nytt till min bostadsadress, och på så sett har jag en bostadsadress på mitt papper. Sen måste jag till The taxoffice så de kan räkna ut vad jag ska betala i skatt.

Jag säger bara VILKEN SOPPA! och ingen jäkla minestrone soppa utan vi snackar purjolöksoppa!!!


Alltså, ska du till Dublin och jobba: se till att ha tid på dig att fixa allt =)


 Lite kul att man åker från Kroksbäcksgettot i Malmö till ett ännu värre getto i Dublin, vi snackar tjocka singelmammor som ser megaslitna ut med 4-5 ungar med sig, och dom är riktigt många här! Husen ser ut som skit och polisen är här tydligen riktigt ofta (ja pappa, ännu oftare än på Kroksbäck =)

Men vi har det bra på vår lilla takterass ändå. Satt och var social igår = 5 brassar sitter och snackar portugisiska och jag sitter med, lite då och då säger de på knagglig engelska vad de pratar om =)


det är rätt bra, jag är typ bäst på engelska i hela huset, inklusive grannhuset, inte ofta man kan skryta om det!!


(Gatan utanför dörren, vårt hus, AbraKEBABra - riktigt bra namn på ett Kebebhak)

Av Christoffer - 11 maj 2008 20:58

Godkväll mina damer och herrar!

Vet ni vad det är för dag idag? ja, det är söndag men det är även den stora whiskeydrickardagen! Inte officiellt kanske men dagarna blir vad man gör dem till har jag hört =)

Är dålig på det här med whiskey så har införskaffat en flaska Jameson Irländsk blended! Vilket ställe är bättre att lära sig att dricka whiskey på än på Irland?


Jobbade igår, allt flöt på som vanligt. Alla konstiga kineser stirrade och babblade på deras "engelska" låter som rena grekiskan, vet man inte vad de vill säga så är det näst intill omöjligt att förstå, retar mig duktigt på dem ibland, de verkar inte fatta att jag började för 4 dagar sedan och aldrig bytt slang på ett ölfat. menmen, kineser är kineser (ta inte illa upp om du är kines och läser det här)


Jag ska jobba tisdag, torsdag, fredag & lördag, lite tråkigt med helgen, hade velat ut och partaja, men får väl vara utan det, måste ju dra mig hemåt nästa torsdag, dessutom så kan pengaförrådet behövas fyllas på!


I fortsätningen ska inte inläggen vara baserade på sprit utan förhoppningsvis lite mer kulturinriktat, så man lär sig något =)


"go baj, si o leida" (good bye, see you later in english/chinese)


(Coors light - en öl: Den lilla klippliknande symbolen blir knallblå när ölen är kall och vit när den är rumstempererad, hur coolt är inte det? , Jameson Irish whiskey)

Av Christoffer - 10 maj 2008 15:47

Godmorgon alla nära och kära!


Alltid härligt när man kommer hem tidigt på morgonen efter jobb och möts av tung psykadelisk trance innanför dörren. Det hade varit fördelsedagsfest här och några höll fortfarande på, bla en tjej med solglasögon då det var helt mörkt, joinade lite för sällskaps skull, men gick upp och däckade strax efter!


Vaknade för en stund sedan efter gårdagens hårda arbetspass (vi är en timme bakåt här, så inte sovit såå länge). Jobbar på ett halvstort ställe, men ändå är där inget bråk, lite konstigt, det brukar det väl alltid vara, eller kanske bara i Sverige? (borde bli ordningsvakt i Dublin istället Irre).

Det var bra tryck igår, live rockmusik på ett golv och party på de 2 andra. Man är riktigt pepp och står och smådansar för sig själv i början, men fram mot småtimmarna så börjar det bli segt (Lite som när man är ute annars också =)


Gjorde gårdagens "stora" gärning igår. Gick förbi Dj:n och sa att han var duktig och spelade riktigt bra musik (på engelska då ju). Han sken upp som en sol och började skaka min hand, verkade inte som om någon sagt det till honom innan.

Därav tänkte jag uppmana alla att skänka en liten fin komplimang till någon idag. För den personen kan det vara värt 1000 ggr mer än "besväret" att säga det! Bara ett litet kort och gott, "vad snygg du är i håret" eller "du är en klippa"


Tycker det är dåligt med röstandet i omröstningen, hade jag varit du så hade jag röstat!


Och såklart så måste här ju finnas bilder, tänk vad tråkigt, hur vore en blädderbok utan bilder? sug på den du!!


(Jarlmos residens-ska fixa lakan, franska advokat rumskamraten från sydafrika som är megalugn och gillar inte att festa men han löptränar gärna.)

Av Christoffer - 9 maj 2008 18:43

Det kommer framöver finnas Omröstningar här till höger. Det kommer främst handla om viktiga nutida frågor. Vill du känna lite världsvana så tveka inte att rösta och glöm inte att se vad alla andra röstat!

Det kan ju vara kul att se hur normal man egentligen är! =)


(Här är en kille som inte är så normal, mätt med svenska normer iaf) 

Av Christoffer - 8 maj 2008 21:13

Hallå alla, hoppas ni mår bra där hemma, eller vart nu nu är!

Idag har jag och mina 2 nya konstiga basilianska vänner varit ute och rest. De hade hört att det var jättebilliga kläder på ett köpcenter i Kildare (liten stad en halvtimme utanför Dublin) och jag är ju såklart sugen på att hänga med! Vi tar 2 tåg för att komma dit, superfin natur. Irland är verkligen så grönt som man säger!

Stället heter The Village och var som en idyllisk pytteliten by med bara märkesaffärer. Men 20% på ett par 190 € diseljeans är ingen superaffär precis =) så det blev inga kläder, men fösta souveniren är införskaffad däremot!




(Som sagt, dra gärna iväg en kommentar så jag vet vem du är som läser!)



En sak som är lite illa här är att de röker på dagligen, inte alla med flera stycken, trevliga människor, men när jag kom ner kl 10 i morse så satt det en tjej och en kille och rökte ur en hemmagjord vattenpipa och det luktade marijuana i hela köket, tappar lite respekten för dem då.


I kväll är det tydligen någon brasiliansk fest någonstans inne i stan, det blir jag och resten brazilianpeople =) men ska nog bli skoj! Har folk att umgås med nu ju, så det är super =D


Sen är det jobb hela fredag och lördag natt, börjar 20 och går hem kl 5 ungefär, men man måste ju ha pengar, tjänar du inga hemma så ;)


 Ska ut och gymma lite nu, det har varit medelhavsväder här både idag och igår, ovanligt enligt folket här!


"Peace on u, piss on u to, u son of a bitch, i'm going back to italy!"


(Jag och ivan, Irland från tågfönstret, the village)

Presentation

Omröstning

Sensation White kommer åter till Köpenhamn i år och gissa vem som kommer vara där!!? Kommer du??
 JA!
 naaää

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards